Om oss

SKOGSGLÄNTANS FÖRSKOLA

Förskolan startade 1991 och ligger precis i kanten av den härliga Lunsenskogen på Västgötaresan. Tack vare närheten till Lunsen kan vi tillbringa mycket tid i naturen och lära hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.

Vi på Skogsgläntan strävar efter att ge barnen tydliga dagsrutiner. Dessa rutiner är skapta för att alla skall känna trygghet och säkerhet under sin vistelse på förskolan. Varje dag arbetar vi med att vara en bra kompis och ha goda relationer till varandra.

ÖPPETTIDER

Skogsgläntans förskola har öppet mellan 07.30-17.00 alla vardagar.

Fyra dagar per år har personalen planeringstid då förskolan håller stängt. Datumen för dessa planeringsdagar informeras i god tid i förväg. Vi har sammanslagning med övriga C-företagets förskolor under vecka 27 till och med vecka 31.

Skogsgläntans förskola erbjuder barn till föräldralediga eller arbetssökande barnomsorg motsvarande 20 timmar per vecka, måndag–torsdag 08.45–13.45. Läs mer om omsorgstid på kommunens hemsida.  

VÅR MAT

Matvanor har stor betydelse för hälsan och bra mat i kombination med fysisk aktivitet gör barnen pigga och friska. Dessutom blir det lättare och roligare att både leka och lära. Därför använder vi ekologiska alternativ i så stor utsträckning som möjligt. Vi använder en noggrant utvald cateringleverantör som lever upp till våra höga krav på näringsrik, variationsrik och god mat.

Hos oss äter barnen lunch, frukt på förmiddagen och mellanmål på eftermiddagen.

SÖKA PLATS FÖR DITT BARN

Vi tar gärna emot besök från er som är intresserade av att börja på Skogsgläntans förskola . Ni är alltid välkomna att ringa eller maila oss för att boka in ett besök eller om ni har några frågor.

skogsglantan@cforetaget.se

Telefon: 073-518 88 18